פיטורי נשים בהריון

נשים זכאיות להגנות מיוחדות במסגרת משפט העבודה בישראל. חקיקה זו נועדה להגן על נשים מפני פיטורים שלא כדין, ולהבטיח שהעסקתן לא תיפגע בשל מאפיינים ייחודיים להן. סיום העסקת עובדת במהלך הריונה עשוי לחשוף את המעסיק לתביעה עם השלכות חמורות. עם זאת, ישנם מספר סייגים לאיסור זה. כינון מדיניות העסקה מסודרת וייעוץ משפטי שוטף יאפשרו לך להימנע מתביעות ולנהל את העסק בהתאם לדרישות החוק. עו"ד אסף מסדה, מעמיד לרשותך את הידע המשפטי המעמיק שרכש ומלווה אותך בכל צעד בבניית מדיניות ההעסקה בארגון.

מהן ההשלכות של פיטורי נשים בהריון שלא כדין?

הפרת האיסור על פיטורי נשים בהריון עשויה להוביל להשלכות כבדות למדי. בין היתר, רשאית העובדת לנקוט בצעדים הבאים:
תלונה ליחידת האכיפה: העובדת יכולה להגיש תלונה ליחידת האכיפה של דיני העבודה במשרד הכלכלה, אשר עשויה לנקוט בצעדים משמעתיים חמורים ולהטיל סנקציות על המעסיק.
תביעה לבית הדין לעבודה: העובדת זכאית להגיש תביעה לבית הדין לעבודה, שבמקרים רבים תזכה אותה בפיצויים גבוהים, כולל תשלום שכר מרגע הפיטורים ועד יום הולדת הילד, וכן פיצויים על נזקים שנגרמו עקב הפיטורים.
בתי הדין לעבודה מגבירים את חומרת הפסיקות נגד מעסיקים שמפטרים נשים בהריון שלא כדין, וקובעים קנסות כבדים.

מתי ניתן לפטר אישה בהריון?

באופן כללי, החוק אוסר באופן מוחלט לפטר אישה בהריון. גם אם העובדת התקבלה לעבודה כשהיא כבר בהריון ולא חשפה מידע זה, אין בכך עילה לפיטוריה. עם זאת, ישנם מקרים מסוימים שבהם הדבר מתאפשר:

פיטורים לאחר פחות מ-6 חודשי העסקה: מותר לפטר עובדת המועסקת פחות מ-6 חודשים במקום העבודה אף ללא היתר מיוחד, כל עוד יש להבהיר את הסיבה לפיטורים. עם זאת, אסור שההיריון יהווה עילה או בסיס לפיטורים, והדבר אף עלול להוות עילה לתביעה בגין אפליה.
פיטורים בשל עילה מהותית שאינה קשורה להריון: מעסיק המבקש לפטר עובדת בעלת וותק העולה על 6 חודשים, נדרש לפנות למשרד הכלכלה ולקבל היתר מיוחד לפיטורים. מומלץ להיעזר בעורך דין בתהליך הגשת הבקשה להיתר כדי להבטיח שהטיעונים יהיו מבוססים ומנוסחים היטב.

למידע נוסף בנושא תביעות פיטורי נשים בהריון ותיאום שיחת ייעוץ טלפוני ראשוני ללא עלות, ניתן להשאיר פרטים:

מידע ומאמרים נוספים בנושא פיטורי נשים בהריון