אפלייה במקום העבודה

החוק הישראלי מגדיר רשימה של אפליות אסורות במקומות העבודה. על אף החקיקה הברורה בישראל, המציאות בשוק העבודה עדיין כוללת מקרים רבים של אפליה. עו"ד אסף מסדה ליווה ומלווה עובדים שהופלו לרעה על ידי מעסיקים ומסייע להם בכלל ההיבטים – מייצוג בהליכי פיטורין שלא כדין, עבור בעתירות לקבלת סעדים זמניים ועד לדיונים בבית הדין לעבודה.

מהי אפליה במקום העבודה?

אפליה במקום העבודה עשויה להופיע בצורות רבות. הזדמנויות הקריירה של עובדים מסוימים עלולות להיפגע על בסיס גזע, מין, גיל, דת, מוגבלות או נטייה מינית. אפליה זו אינה פוגעת רק בפיתוח הקריירה אלא גם בביטחון האישי ובזכויות היסוד של העובד. כדי למנוע המשך של עוולות אלו, נדרש ייצוג משפטי מקצועי ואסרטיבי. הקריטריונים לאפליה והסעדים הזמינים לעובדים שהופלו מוגדרים בחוק שוויון הזדמנויות בעבודה ובחוק שוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלויות.

מה ייחשב כאפליה במקום העבודה

אפליה בעבודה יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון תחומים: שכר, קבלה לעבודה, פיטורין, ותנאי העסקה בלתי הוגנים. גם שיקולים לא רלוונטיים בקבלת החלטות על פיטורים או קבלה לעבודה עלולים להיחשב לאפליה.

חשוב לפעול במהירות

אם נפגעת מאפליה במקום העבודה, חשוב לפעול במהירות. עו"ד המתמחה בדיני עבודה יוכל ללוות אותך כבר מהשלב הראשוני ביותר ולהבטיח שהמעשים והמחדלים של המעסיק יופסקו מיד. לדוגמה, עורך דין יכול לייצג אותך בשימוע לפני פיטורין ולהבהיר למעסיק כי הוא עובר על חוקי העבודה. בין הצעדים שעורך דין דיני עבודה יכול לסייע לך בהם: הוצאת צווי מניעה לפיטורין, מכתבי אזהרה לפני תביעה, וייצוג בתביעות פיצויים על תנאי העסקה שנפגעו. כל אלו הם פעולות קריטיות בזמן אמת למניעת המשך האפליה.
אל תחכה – פנה לעזרה עכשיו

למידע נוסף בנושא תביעות אפלייה במקום העבודה ותיאום שיחת ייעוץ טלפוני ראשוני ללא עלות, ניתן להשאיר פרטים:

מידע ומאמרים נוספים בנושא אפלייה במקום העבודה