פירוק חברה על ידי עובדים > עובדים >

פירוק חברה על ידי עובדים במקרה של חדלות פירעון

בעיות ועיכובים חוזרים ונשנים בתשלומים לעובדים – משכורות, הפקדות לקרנות הפנסיה, או כל זכות אחרת, היא לעתים סימן למשבר כלכלי בו נמצאת החברה. במצב כזה, החברה עלולה להגיע בכל רגע לחדלות פירעון ולמצב של פירוק, והעובדים עלולים למצוא את עצמם ללא שכר, פיצויי פיטורים, או תשלומים נוספים. למרות שהדין בישראל מעניק לעובדים קדימות אל מול שאר נושי החברה, לעיתים כדאי להקדים תרופה למכה, ועל העובדים לשקול להפעיל ביוזמתם הליך של פירוק החברה באמצעות בית המשפט, על מנת להבטיח את זכויותיהם.

פירוק חברה עקב חדלות פירעון – רקע

כללי

קיימות סיבות רבות לפירוק חברות, החל מקשיים כלכליים וכלה בסכסוכים ומחלוקות בין בעלי מניות באשר לדרך בה מנוהלת החברה. אחת הסיבות המרכזיות היא משבר כלכלי כה קשה, עד כי החברה מגיעה להיות חדלת פירעון.

חדלות פירעון היא מצב בו החברה אינה מסוגלת לעמוד בהתחייבויותיה הכלכליות כלפי נושיה – כל אדם או גורם שהחברה חייבת לו כסף (עובדים, ספקים, ספקי אשראי כמו בנקים, משכירי נדל"ן וכד'). במצב כזה, נדרשת החברה לאסוף, לממש ולמכור את כל הנכסים שעדיין נותרו בידה, ולחלק את הכסף המתקבל, בין נושיה, בהתאם לסדרים קבועים בחוק – פקודת החברות , תקנות החברות (פירוק), תשמ"ז-1987.

הגשת בקשה לפירוק חברה על ידי עובדים

במצבים מסוימים, בהם החברה מגיעה לחדלות פירעון ואין אף גורם אחר המתחיל בהליך פירוק חברה, או בהם יש לעובדים חשש כי זכויותיהם עלולות להיפגע כתוצאה מפירוק שלא נעשה ביוזמתם, כדאי לעובדים להגיש בקשת פרוק חברה לבית המשפט.

תהליך פירוק חברה בידי העובדים במקרה של חדלות פירעון

  1. הגשת בקשה לפירוק החברה: העובדים מגישים בקשה לבית המשפט המחוזי לפירוק החברה בעילת חדלות פירעון, בהתאם לפקודת החברות.
  2. צירוף מסמכים נדרשים: בקשת פירוק חברה כוללת תצהיר חתום על ידי עורך דין ונסח רשם החברות.
  3. פרסום הבקשה והגשת התנגדויות: לאחר קביעת מועד הדיון, העובדים מחויבים לפרסם הודעה על הבקשה בעיתון וברשומות, לפחות 14 יום מראש. פרסום זה נועד לאפשר לכל גורם להגיש התנגדות מנומקת לבית המשפט תוך 7 ימים לפני הדיון.
  4. דיון והחלטה בבית המשפט: במהלך הדיון, בית המשפט יכול להיעתר לבקשת הפירוק, לדחותה, או למנות מפרק זמני. במקרה של מתן צו פירוק, כל ההליכים והעיקולים כנגד החברה מעוכבים, והכנ"ר מתמנה כמפרק זמני עד מינויו של מפרק קבוע.
  5. התחלת פעילות המפרק וכינוס הנכסים: המפרק אחראי לרכז את כלל נכסי החברה, לממשם ולחלק את הכספים לנושים על פי סדר קדימויות הקבוע בחוק.
  6. סיום הליך הפירוק וצו חיסול: לאחר חלוקת הכספים לנושים, המפרק מגיש בקשה לסיום הליכי הפירוק ולמתן צו חיסול, אשר מסיים את קיומה המשפטי של החברה.

חשיבותו של ייעוץ משפטי בתהליך

פירוק חברה בידי עובדים הוא הליך מסובך ומורכב הכרוך בשלבים משפטיים ורגולטורים רבים (הגשת הבקשה, תשלום אגרות, ביצוע תיאומים מול כונס הנכסים הרשמי, פרסום נאות, דיונים בבית המשפט ועוד). תהליך מסובך זה, מצריך ידע מעמיק בדיני עבודה ופירוק חברות. ממש כמו בעת ביצוע כל פעולה משפטית אחרת, מומלץ לעובדים להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום. עורך דין מקצועי ומנוסה, יסייע בבחינת מצבה הכלכלי והמשפטי של החברה, ויעמוד לצד העובדים בכל השלבים והדיונים המשפטיים, עד למיצוי המלא של זכויותיהם.

ייעוץ משפטי איכותי להבטחת זכויות העובדים

פירוק חברה עלי ידי העובדים, הוא הליך מורכב וארוך שמטרתו לסייע להם לממש את זכויותיהם גם במצב של פשיטת רגל. בעזרת ליווי משפטי מקצועי ואיכותי, ניתן להבטיח כי העובדים יקבלו את המגיע וימצו את זכויותיהם עד תום.

פירוק חברה על ידי עובדים במקרה של חדלות פירעון

ליצירת קשר בנושא פירוק חברה על ידי עובדים /עובדים ותיאום ייעוץ טלפוני ראשוני ללא עלות

מאמרים נוספים בתחומים: פירוק חברה על ידי עובדים /עובדים